Evenimentul zilei

Ma05262020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Banca Naţională a Moldovei explică de ce s-a depreciat leul

Banca Naţională a Moldovei explică de ce s-a depreciat leul Recomandat

30 Iunie 2014 - 

Potrivit Băncii Naţionale a Moldovei, presiunile de depreciere a leului moldovenesc sunt cauzate de o cerere mai mare de valută față de oferta de pe piață. Gradul de acoperire a cererii nete din partea agenților economici prin oferta netă de la persoanele fizice a fost în luna iunie de 72% comparativ cu 98% , cât a fost înregistrat în luna iunie 2013.

 

Totodată, pentru a acoperi parțial deficitul de valută, în luna iunie a acestui an, Banca Națională a Moldovei a vândut 36 de milioane de dolari. De la începutul anului, BNM a vândut 120 milioane dolari SUA. BNM menționează că în luna iulie 2013, oferta netă de valută pe piață a fost cu 11,4 la sută mai mare decât cererea netă de valută.

Evzmd.md

Website evzmd.md

1 comentariu

  • Link la comentariu Ion Luni, 30 Iunie 2014 22:51 postat de Ion

    Nu am cuvinte la asa ceva……. Care crestere economica? Este strigator la cer ce se intimpla, iar ei ne prostesc in fata cu crestere economica. Adica toate in jur se scumpesc datorita devalorizarii leului in timp ce salariul (pensia, venitul, etc) este acelasi. Puterea de cumparare a Leului scade pe zi ce trece, iar ei ne linistesc cu crestere economica. Deci asta ne aratati voi ca este integrare europeana?

Lasă un comentariu