Evenimentul zilei

Ma02252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Cetățenii vor beneficia de scutire de TVA doar la serviciile comunale prestate locuinţei

Cetățenii vor beneficia de scutire de TVA doar la serviciile comunale prestate locuinţei

06 Februarie 2016 - 

Persoanele fizice, adică cetăţenii vor beneficia de scutire de TVA la serviciile comunale prestate către bunul imobiliar, ce constituie locuinţă, indiferent de subiectul în al cărei gestiune se află aceasta, transmite IPN cu referire la proiectul Documentului de politică fiscală, bugetară şi vamală, expus pentru consultări publice.

Locuinţa reprezintă o construcţie sau încăpere izolată, alcătuită din una sau din mai multe camere, precum şi din alte încăperi auxiliare (bucătărie, bloc sanitar ), care satisface cerinţele de trai ale unei persoane sau ale mai multor persoane(familiei). În calitate de locuinţă sânt recunoscute casele de locuit individuale, apartamentele, încăperile locuibile din cămine.

Serviciile comunale prestate bunurilor imobiliare, altele decât cele cu destinație de locuință urmează a fi impozitate cu TVA pe principii generale. Ministerul Finanţelor precizează că aceste prevederi sunt în deplină concordanţă cu cele din Legea cu privire la locuinţe, adoptată la 30 aprilie 2015. Scopul este de a asigura o tratare echitabilă a contribuabililor, proprietari de locuinţe la acordarea facilităţilor.

Lasă un comentariu