Evenimentul zilei

Joi04022020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Octavian Calmâc va avea o întrevedere cu directorul general al OMC

Octavian Calmâc va avea o întrevedere cu directorul general al OMC

22 Iunie 2016 - 

Ministrul Economiei Octavian Calmîc va avea o întrevedere de lucru cu directorul general al Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), Roberto Azevêdo, în cadrul reuniunii Miniștrilor comerțului din statele în curs de dezvoltare fără Litoral Maritim.

Cei doi oficiali vor aborda subiectele privind dezvoltarea relațiilor de parteneriat dintre Republica Moldova și OMC, participarea mai activă a țării noastre în diferite proiecte, realizate de această instituție internațională, care include 162 de state-membre, precum și posibilitatea implementării, cu suportul OMC, a unor proiecte investiționale în economia națională, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Comerțului.

 La Geneva, Octavian Calmîc va mai avea o întrevedere cu directorul general al Camerei de Comerț al Genevei, Jacques Jeannerat, precum și directorii mai multor companii și corporații elvețiene, în cadrul cărora le va prezenta oportunitățile investiționale oferite de Republica Moldova și posibilitățile de dezvoltare a relațiilor comercial-economice dintre două state.

 În cadrul ședințelor plenare, participanții la forum vor discuta despre sporirea nivelului de implementare a  agendelor de comerț și dezvoltare a acestora pentru LLDCs, reducerea costurilor comerciale, agenda pentru dezvoltarea durabilă a OMC până în 2030, etc. În cadrul acestor paneluri de lucru ministrul moldovean al Economiei va avea câteva incursiuni, în care va prezenta poziția Republicii Moldova în mai multe chestiuni de pe ordinea de zi.

 

Anatol Moraru

Lasă un comentariu