Evenimentul zilei

Joi07092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 56

Back Sunteți aici:Economie Gata, lucrurile au să meargă strună: VAMA și CCI au semnat un Acord de parteneriat și colaborare

Gata, lucrurile au să meargă strună: VAMA și CCI au semnat un Acord de parteneriat și colaborare

29 Septembrie 2016 - 

Serviciul Vamal și Camera de Comerț și Industrie (CCI) își propun dezvoltarea parteneriatului instituit în vederea susținerii întreprinzătorilor care desfășoară operațiuni internaționale de comerț. Domeniile prioritare de interacțiune dintre cele două instituții au fost stipulate într-un Acord de parteneriat și colaborare semnat de către directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, și președintele CCI, Sergiu Harea.

Directorul General al Vămii a declarat că acest document vine în susținerea eforturilor Serviciului Vamal de facilitare a comerțului internațional și ameliorare a climatului investițional, angajamente care derivă din Acordul de Asociere cu UE, în special, la capitolul DCFTA. „Este important ca toate instituțiile de resort să-și consolideze mecanismele de interacțiune, astfel încât să putem înregistra rezultate notabile care să fie resimțite de către toți reprezentanții mediului de afaceri”, a precizat Vitalie Vrabie.

La rândul său, Sergiu Harea a menționat că „Semnarea Acordului de Parteneriat dintre Camera de Comerț și Industrie și Serviciul Vamal este, din punctul meu de vedere, un eveniment semnificativ care va crea facilitarea comerțului prin eliminarea tuturor barierelor existente, dar și o colaborare eficientă în implementarea celor mai bune practici internaționale în dialogul public-privat. În aceeași ordine de idei, vreau să menționez că se vor depune toate eforturile ca serviciile oferite de CCI și Serviciul Vamal să fie aproape de agenții economici”.

Conform prevederilor Acordului încheiat, autoritățile menționate vor efectua schimburi de informații privind domeniile de referință, precum și vor organiza sesiuni de instruire pentru specialiștii ambelor părți pe subiecte de interes comun.

Tot în baza respectivului Acord, părțile vor promova şi facilita dezvoltarea cooperării directe între subdiviziunile teritoriale (birouri vamale şi filiale CCI) în vederea implementării obiectivelor stabilite la nivel regional. 

 

Lasă un comentariu