Evenimentul zilei

Lun07232018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie O companie care reabilitează drumurile, luată la refec de vicepremierul Octavian Calmîc

O companie care reabilitează drumurile, luată la refec de vicepremierul Octavian Calmîc

10 Octombrie 2017 - 

Vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, a convocat astăzi o ședință de lucru cu reprezentanții  companiei OHL ZS din Cehia, care efectuează lucrările de reabilitare a două segmente de circa 50 km a traseului Chișinău – Ungheni – Sculeni, inclusiv construcția drumului de ocolire a municipiului Ungheni.

În cadrul dialogului, vicepremierul Octavian Calmîc a accentuat că conducerea Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), care a preluat gestionarea domeniului dat, apreciază drept nesatisfăcătoare prestația antreprenorului în procesul de îndeplinire a prevederilor contractuale, acestea fiind realizate cu întârzieri și abateri de la graficul stabilit. 

„Reabilitarea drumurilor naționale constituie unul din obiectivele primordiale ale autorităților, inclusiv în raport cu partenerii de dezvoltare, care susțin prin diferite fonduri aceste proiecte. În aceste condiții, suntem nevoiți să intervenim cu decizii prompte în procesul de realizare a contractelor și să solicităm garanții din partea antreprenorilor privind capacitatea de îndeplinirea a lucrărilor”, a menționat Calmîc. 

În context, Octavian Calmîc a solicitat reprezentanților companiei, Roman Kocurek, director de producție și membru al Consiliului de administrație OHL ZS a.s., și Moises Louredo Casado, director general OHL ZS MO SRL, un plan săptămânal de acțiuni privind mersul lucrărilor, termene concrete de dare în exploatare a fiecărui segment de drum, se arată într-un comunicat al serviciului de presă al MEI. 

Reprezentanții companiei au recunoscut că se confruntă cu probleme atât obiective, cât și subiective, în realizarea prevederilor contractuale, dând asigurări că până la finele anului curent vor depune eforturi maxime în realizarea lucrărilor, încât anul viitor să fie îndeplinite toate obiectivele asumate în reabilitarea drumului. Referindu-se la cerința conducerii MEI de a realiza toate lucrările pe centura de ocolire a municipiului Ungheni, încât la 31 octombrie curent să fie deschisă circulația pe acest segment, reprezentanții OHL ZS a. s. au dat asigurări că vor întreprinde toate măsurile ca acest obiectiv să fie realizat.

Vorbind despre construcția drumului de ocolire și importanța lui, vicepremierul Octavian Calmîc a subliniat că acest proiect este extrem de importantă pentru Republica Moldova, deoarece va scurta cu circa 20 km drumul până la Vama Sculeni și la noul pod peste Prut, proiect preconizat spre realizare în colaborare cu România în zona comunei Zagarancea. În plus, centura va micșora esențial circulația transportului de tranzit prin municipiul Ungheni.  

La întrevedere a participat și ambasadorul Republicii Cehia în țara noastră, Z. Krejčí.

 

Lasă un comentariu