Evenimentul zilei

Joi09202018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Oportunități economice oferite de Republica Moldova prezentate la București. Constantin Vieru, președintele CBCI Republica Moldova-România, face „Excelență în Business”

Oportunități economice oferite de Republica Moldova prezentate la București. Constantin Vieru, președintele CBCI Republica Moldova-România, face „Excelență în Business” Recomandat

12 Octombrie 2017 - 

Principalul partener comercial al R. Moldova rămâne România, unde au fost exportate mărfuri în sumă de peste 166 de milioane de dolari, în creștere cu aproape 20%. Pe locul doi se află Rusia, urmată de Italia.

  „Relațiile dintre cele două țări devin tot mai puternice. România este principala piață de desfacere pentru mărfurile moldovenești. Vrem ca această bună relație dintre țările noastre să avanseze și mai mult. (…) ”, declara Andrei Crigan, directorul General al AOAM, pe 15 septembrie la Chișinău cu ocazia semnării Acordului de colaborare moldo-română în domeniul afacerilor, pentru o perioadă de trei ani. 

 

Pentru consolidarea relațiilor economice bilaterale și dezvoltarea mediului de afaceri din Republica Moldova și România,  la nici o lună de zile de la semnarea acordului, Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova - România organizează la București, vineri, 13 octombrie 2017, „Excelență în Business”, un eveniment de promovare a oportunităților economice oferite de către Republica Moldova.

Președintele CBCI Republica Moldova-România, Constantin Vieru susține că „relaţiile economice dintre Republica Moldova şi România au o dinamică ascendentă, România fiind unul dintre principalii parteneri economici ai Republicii Moldova. Această realitate impune crearea unui cadru de comunicare şi dezvoltare a relaţiilor dintre operatorii economici de pe ambele maluri ale Prutului.”

În calitate de reprezentant al mediului de afaceri, dorim să ne implicăm activ în asigurarea unui mediu de afaceri stabil, coerent și transparent, favorabil dezvoltării durabile a economiei, inclusiv prin promovarea unor inițiative legislative benefice pentru mediul de afaceri, scrie în conumicatul trimis la redactie.

Astfel, la Athenee Palace Hilton București, România, vineri, preț de câteva ore vor avea loc discuții și se  va putea răspunde la orice întrebări pentru că acest eveniment este realizat în parteneriat cu: Banca Europeana pentru Reconstrucție si Dezvoltare, Ministerul Pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat – România, Ministerul Economiei – România, Ministerul Economiei – Republica Moldova, MIEPO (Moldova Investment and Export Promotion Organization) – Republica Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Frantei în România, Camera de Comert si Industrie Romania Israel, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Banca Transilvania, Banca Comerciala Română, etc.

Relatiile economice dintre Republica Moldova si Romania au o dinamica ascendenta, Romania fiind unul dintre principalii parteneri economici ai Republicii Moldova. Aceasta realitate impune crearea unui cadru de comunicare si dezvoltare a relatiilor dintre operatorii economici de pe ambele maluri ale Prutului, scrie ccifer.ro, site-ul Camerei Franceze de Comert si Industrie in Romania (CCIFER).

Evenimentul „Excelență în Business” din orașul București reprezintă primul dintr-o serie de evenimente ce au ca scop promovarea oportunităților economice oferite de Republica Moldova, oportunități menite sa contribuie la crearea condițiilor favorabile pentru susținerea potentialilor investitori ce doresc să se dezvolte in stânga Prutului”, a mai declarat Constantin Vieru, președintele Camerei Bilaterale de Comerț și Industrie Republica Moldova – România.

Programul evenimentului: 

 

Amintim că AOAM este una dintre cele mai importante comunități de business din Republica Moldova. Printre membrii AOAM, se numără manageri de top şi oameni de afaceri de succes atât din Republica Moldova.

 

Lasă un comentariu