Evenimentul zilei

Vi12142018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie FMI: Republica Moldova ar putea avea o creștere de 3,5 – 4% în următorii ani

FMI: Republica Moldova ar putea avea o creștere de 3,5 – 4% în următorii ani Recomandat

07 Noiembrie 2017 - 

Experții FMI au precizat, marți, că Republica Moldova a făcut progrese vizibile în ceea ce privește stabilizarea economică a țării, după criza economică din 2014-2015 și că preconizează creșteri economice de 3,5 – 4% în următorii ani.

Media

video credit: privesc.eu

Echipa de la FMI încheie, astăzi, o vizită tehnică de două săptămâni în Republica Moldova în care a evaluat perspectivele la nivel macroeconomic, dar a și discutat cu autoritățile despre politicile macroeconomice de viitor.

Premierul Pavel Filip a declarat că programul de guvernare a îndeplinit în linii mari toate criteriile de performanță, politica bugetar-fiscală respectă angajamentele din program, iar bugetele pe 2017 și 2018 permit investiții publice și cheltuieli sociale mai mari. Acesta a mai precizat că Republica Moldova va putea beneficia suplimentar 22 de milioane de dolari, ca urmare a finalizării evăluării de către FMI.

 

 

Printre problemele menționate de către experții FMI sunt cele legate de guvernanța băncilor, recuperarea activelor urmare a fraudei bancare, sau transparența în sectorul energetic. Republica Moldova și FMI au semnat un program de împrumut pe trei ani de zile cu o valoare de 179 de milioane de dolari, din care 59 au sosit deja la Chișinău, astfel că o nouă tranșă de bani ar putea să sosească în viitorul apropiat la Chișinău. 

Lasă un comentariu