Evenimentul zilei

Sam10202018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie O puternică bancă românească, gata să preia un pachet de acțiuni de la cea de-a treia bancă din Moldova – Victoria Bank

O puternică bancă românească, gata să preia un pachet de acțiuni de la cea de-a treia bancă din Moldova – Victoria Bank Recomandat

08 Noiembrie 2017 - 

Banca Transilvania (BT) intenționează din România vrea să achiziționeze un pachet inițial în jur de 39% din Victoriabank, a treia bancă în topul băncilor din Republica Moldova. BT a solicitat aprobarea achiziției din partea autorităților de reglementare bancară și autorităților relevante din România și Republica Moldova.

Media

video credit: privesc.eu

Din informaţiile din sistemul bancar, ar fi vorba de firma Insidown care deţine 39,2% din capitalul Victoriabank şi care îl avea ca beneficiar pe afaceristul rus Serghei Lobanov.

De notat că până la finele anului 2011, unul dintre acţionarii/beneficiarii a unui pachet de peste 26% din acţiunile Victoriabank era afaceristul Vlad Plahotniuc, care a ajuns să controleze banca din anul 2005, în urma unor operaţiuni realizate împreună cu Victor şi Viorel Ţopa, scrie mold-street.com.

Totodată el a fost şi preşedinte al Consiliului Victoriabank până în anul 2011 şi apoi a vândut acţiunile lui Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani închisoare pentru implicarea în devalizarea Băncii de Economii.

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari bănci din România şi a fost fondată în anul 1993. În prezent structura de acţionariat se prezintă astfel: BERD cu 8,60%; persoane fizice române - 17,24; societăţi comerciale româneşti - 29,25%; persoane fizice străine - 1,84%; societăţi comerciale străine - 43,07%.

 

 

Lasă un comentariu