Evenimentul zilei

Lun10152018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Avem cu ce să-i surprindem pe cei de peste ocean? Argentina este interesată de extinderea cooperării economice cu Moldova

Avem cu ce să-i surprindem pe cei de peste ocean? Argentina este interesată de extinderea cooperării economice cu Moldova

10 Noiembrie 2017 - 

Iuliana Drăgălin, secretar de stat în domeniul infrastructurii calității și cooperării internaționale la Ministerul Economiei și Infrastructurii, a avut o întrevedere cu Felipe Alvarez de Toledo, ambasadorul Argentinei în România. Părțile au discutat despre nivelul actual al schimburilor comerciale existente între cele doua state și extinderea relațiilor comerciale si investiționale, în special, prin organizarea unor business forumuri bilaterale.

Iuliana Drăgălin a prezentat climatul investițional din țara noastră și oportunitățile oferite de  Zonele Economice Libere și Parcurile Industriale, relevă serviciul de presă al ministerului de resort.

Felipe Alvarez de Toledo s-a pronunțat pentru extinderea relațiilor economice și lansarea negocierilor asupra Acordului privind protecția si promovarea reciproca a investițiilor, precum și a Acordului bilateral de cooperare comercial-economică.

De asemenea, părțile au analizat aspectele ce țin de încheierea acordurilor si memorandumurilor de colaborare și in alte domenii prioritare si de interes reciproc, care ar impulsiona relațiile bilaterale si oportunitățile investiționale.

În perioada 10-13 decembrie anul curent, vicepremierul Octavian Calmîc, Ministrul Economiei și Infrastructurii, va participa la Buenos Aires, capitala Argentinei, la cea de-a XI-a Conferință Ministerială a Organizației Mondiale a Comerțului.

Conferința OMC va fi axată pe subiecte ce țin de negocierile comerciale multilaterale, extinderea liberalizării mărfurilor şi serviciilor, oportunitatea aderării noilor membri la OMC, noile instrumente de facilitare a comerțului. Conferința oferă reprezentanților țârilor membre o platformă vastă de comunicare pe toate aspectele dezvoltării economice și investiționale, se mai arată în comunicat.

 

Lasă un comentariu