Evenimentul zilei

Sam10202018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Veste bună pentru transportatori: Republica Moldova a primit 3000 de autorizații suplimentare de tipul „Ucraina bilateral/tranzit”

Veste bună pentru transportatori: Republica Moldova a primit 3000 de autorizații suplimentare de tipul „Ucraina bilateral/tranzit”

10 Noiembrie 2017 - 

În ultimele zile, au fost semnalate mai multe probleme legate de eliberarea autorizațiilor de tranzit prin Ucraina, transportatorii de mărfuri, în special, de produse agricole perisabile, plângându-se că suportă pierderi și sunt disperați.  

Ministrul Economiei și Infrastructurii a semnat ordinul privind aprobarea criteriilor de eliberare a unor tipuri de autorizații  operatorilor de transport rutier, la cerere, de categoria I, de tipul „Ucraina bilateral/tranzit”.

Potrivit ordinului, documentele respective vor fi eliberate de Agenția Națională Transport Auto, nu mai mult de o autorizație pentru fiecare autovehicul din parcul eligibil al fiecăruia solicitant, cu respectarea procedurilor stabilite de prevederile Codului transporturilor rutiere, adoptat prin Legea nr. 150 din 17 iulie 2014.

Ordinul a fost emis în scopul valorificării celor 3000 de autorizații suplimentare, solicitate de partea moldovenească de la autoritățile de la Kiev, pentru a asigura toți operatorii de transport rutier cu autorizații de tipul „Ucraina bilateral/tranzit”, relevă serviciul de presă al Ministrului Economiei și Infrastructurii.

Conform indicațiilor vicepremierului Octavian Calmîc, Ministerul Economiei și Infrastructurii va monitoriza procedura de eliberare și utilizare ulterioară de operatori a autorizaților. 

 

Lasă un comentariu