Evenimentul zilei

Vi12142018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Kroll promite redactarea celui de-al doilea raport de investigare a „furtului miliardului”

Kroll promite redactarea celui de-al doilea raport de investigare a „furtului miliardului” Recomandat

13 Noiembrie 2017 - 

Reprezentanții companiilor Kroll și Steptoe & Johnson au efectuat la finele săptămânii trecute o vizită la Chișinău, astfel că cel de-al doilea raport de investigație privind frauda bancară este în fază finală de redactare.

Scopul vizitei lor fost convenirea structurii și termenii strategiei de recuperare a activelor delapidate ca urmare a fraudei care a dus în 2014 la familimentarea a trei bănci din Republica Moldova: Banca de Economii SA, Banca Socială SA și Unibank S.A.

Banca Națională a Moldovei a precizat că o versiune actualizată a strategiei de recuperare a activelor delapidate. În particular, s-a discutat despre modalitățile de recuperare a activelor în jurisdicții cu structuri și procese juridice netransparente.

Părțile au convenit că implementarea strategiei va fi condusă de către organele de anchetă și urmărire penală moldovenești cu sprijinul companiilor Kroll și Steptoe & Johnson. Aceasta presupune crearea unui cadru de analiză și schimb de informații obținute din investigațiile atât pe plan național, cât și internațional.

Autoritățile din Republica Moldova vor crea un grup de lucru care va conlucra cu experții internaționali și va obține, în mod regulat, informații actualizate cu privire la progresul înregistrat. Reprezentanții companiilor Kroll și Steptoe & Johnson și-au exprimat disponibilitatea de a colabora cu procurii moldoveni pentru a furniza ajutor și expertiză în investigarea acestui caz major de fraudă. 

Lasă un comentariu