Evenimentul zilei

Ma01212020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie BMA: Obținerea simplificată a permisului de muncă de către străini va duce la atragerea de investiții

BMA: Obținerea simplificată a permisului de muncă de către străini va duce la atragerea de investiții

23 Ianuarie 2018 - 

Simplificarea legislației privind obținerea dreptului de ședere și permisului de muncă de către cetățenii străini va contribui la atragerea investitorilor. Opinii în acest sens au fost exprimate în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal2.

Directoarea Biroului Migrație și Azil, Olga Poalelungi, spune că aspectele care se referă la eliberarea documentelor pentru străini erau problematice din cauza faptului că atribuțiile respective erau partajate mai multor instituții. În opinia directoarei Biroului, modificarea legislației care ușurează obținerea dreptului de ședere și a permisului de muncă pentru străini este foarte benefică pentru mediul de afaceri și pentru atragerea investitorilor străini. 

„Mecanismul propus în lege prevede acum o procedură foarte simplă pentru documentarea investitorilor străini în funcție de valoarea investiției reale în economia țării sau în funcție de numărul locurilor de muncă nou-create”, spune Olga Poalelungi, relatează IPN.

Potrivit ei, s-a redus de peste două ori perioada de examinare a cererilor, s-a micșorat pachetul de documente care urma să fie prezentat și s-a redus numărul instituțiilor care verifică și valorifică toate schemele de avizare a actelor.

Și directorul executiv al Asociației Investitorilor Străini, Ana Groza, este de părere că simplificarea procedurii de acordare a vizei de ședere și a permisului de muncă nu doar va favoriza investitorii existenți pe piața moldovenească, dar și că va atrage noi investitori. 

„Astăzi avem o lege foarte bună, avem proceduri simplificate la maxim. Dacă înainte era vorba de 129 de zile, acum poate fi eliberat un permis în 50-55 de zile. Nu trebuie de parcurs mai multe drumuri la autorități pentru a obține acest permis”, afirmă Ana Groza.

 

Lasă un comentariu