Evenimentul zilei

Sam02162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Sute de agenți economici din mai multe țări au participat la un Forum de afaceri la Cahul

Sute de agenți economici din mai multe țări au participat la un Forum de afaceri la Cahul Recomandat

02 Februarie 2018 - 

Peste 250 de agenți economici din Moldova și din alte țări s-au întrunit, joi, la Forumul Internațional de Afaceri cu genericul „Investiții în afaceri, investiții în viitor”, care a avut loc la Cahul. 

„Acest forum este important pentru dezvoltarea și modernizarea economiei Republicii Moldova. Astfel de evenimente oferă producătorilor autohtoni oportunitatea de a stabili și dezvolta parteneriate cu companii străine, de a promova produsele moldovenești, de a atrage investitori străini în localitățile din regiunea de sud a Republicii Moldova”, a declarat Iulia Costin, secretarul general de Stat în cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea, a menționat că evoluția economică a oricărui stat depinde în mare măsură de dezvoltarea regională, care urmărește intensificarea și diversificarea activităților economice, stimularea investițiilor în sectorul privat, contribuie la reducerea șomajului și la creșterea nivelului de trai al populației.

Forumul Internațional de Afaceri „Investiții în afaceri, investiții în viitor” a fost organizat pentru prima dată, în cadrul Expoziției „Fabricat în Moldova”. Evenimentul a întrunit delegații din cinci țări: România, Belarus, Ucraina, Turcia, Iran, care doresc să inițieze parteneriate și să facă investiții pe piața Republicii Moldova. Rusia, care pretinde că e un partener strategic al Moldovei, a strălucit prin absență. 

Evenimentul a fost urmat de o sesiune plenară, în cadrul căreia s-a discutat despre oportunitățile economice și investiționale ale regiunii de sud. 

 

 

Lasă un comentariu