Evenimentul zilei

Sam02242018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie VIDEO// Un nou proiect vizând dezvoltarea frontierei moldo-ucrainene, lansat la Chișinău

VIDEO// Un nou proiect vizând dezvoltarea frontierei moldo-ucrainene, lansat la Chișinău

06 Februarie 2018 - 

Uniunea Europeană va aloca patru milioane și jumătate de euro pentru consolidarea managementului integrat al frontierei moldo-ucrainene. În special, este vorba despre punctul de control Palanca (– Maiaki-Udobnoe), aflat pe teritoriul Republicii Moldova, și punctul de control Reni (– Giurgiulești), aflat pe teritoriul Ucrainei. Despre aceasta s-a anunțat marți, 6 februarie, în cadrul unui briefing de presă cu ocazia lansării proiectului.

Media

Proiectul, cu un buget total de 5,6 milioane de euro, va derula sub auspiciile Organizației Internaționale pentru Migrație, în cooperare cu Uniunea Europeană, și va fi implementat de Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal al Republicii Moldova, în strânsă conlucrare cu structurile similare ale Ucrainei și cu EUBAM, relatează IPN.

Fredolin Lecari, șeful Poliției de Frontieră, și Vitalie Vrabie, șeful Serviciului Vamal, s-au referit la progresele în managementul frontierei. Organizarea controlului comun pe principiul: „o singură oprire, un singur ghișeu” este în beneficiul cetățenilor pentru că reduce timpul de aflare în punctul de trecere a frontierei, facilitează deplasarea bunurilor materiale, dar și reduce riscurile de corupție și alte infracțiuni. 

Aplicarea acestui concept de control sporește gradul de încredere și de cooperare între serviciile respective ale Republicii Moldova și Ucrainei, dar reprezintă și o condiționalitate a Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Lasă un comentariu