Evenimentul zilei

Sam03242018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Moldovenii trimit acasă tot mai mult valută. VEZI ce sume de bani au fost trimise în R. Moldova în luna ianuarie

Moldovenii trimit acasă tot mai mult valută. VEZI ce sume de bani au fost trimise în R. Moldova în luna ianuarie Recomandat

28 Februarie 2018 - 

Moldovenii au trimis acasă mai mulți bani decât anul trecut. Mai exact cu 26% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, adică 94 de milioane de dolari.

Banii au fost transferaţi în Republica Moldova în luna ianuarie, potrivit datelor oferite de BNM. Statisticile mai atestă şi o creştere a ponderii transferurilor din Uniunea Europeană, pe când din Rusia vin mai puţini bani.

În ianuarie, din țările Uniunii Europene, în Moldova au ajuns aproape 37% din suma totală a transferurilor. Este cu aproape 3% mai mult decât în luna decembrie. În comparație cu aceeași lună, din statele CSI au intrat peste 28% din transferuri, ceea ce constituie cu aproape 5% mai puțin.

Cât despre statistica pe țări, cei mai mulți bani au venit din Rusia, peste 25 de milioane de dolari. Între timp, se atestă o creștere ușoară a intrărilor de valută din Israel și Italia.

Datele BNM arată că aproape jumătate din sume au fost transferate în dolari americani. Circa 45% au fost în euro, în timp ce doar 5,5% au fost în ruble rusești.

 

 

 

 

Lasă un comentariu