Evenimentul zilei

Vi01182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie 60 de tineri din R. Moldova și Ucraina vor fi susținuți de UE în inițierea unei afaceri

60 de tineri din R. Moldova și Ucraina vor fi susținuți de UE în inițierea unei afaceri

14 Martie 2018 - 

60 de tineri din Republica Moldova și Ucraina, cu vârsta între 18 și 35 de ani, vor fi susținuți în inițierea afacerilor inovatoare, cu impact puternic transfrontalier social și economic, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Moldova-Ucraina „Joint Opportunities in Business for Youth”. 

Proiectului transfrontalier „Joint Opportunities in Business for Youth” se va desfășura timp de 14 luni. În cadrul acestuia, tinerii din ambele țări vor fi instruiți și încurajați să participe la Seed Forum-uri. De asemenea, va fi creată o platformă de asistență și consultare on-line privind scrierea unui plan de afaceri.

„Proiectul lansat astăzi va încuraja și va susține tinerii potențiali antreprenori ca să inițieze și să dezvolte afaceri viabile si cu valoare adăugată, ceea ce va constitui și un suport pentru economiile ambelor țări. Din punct de vedere a relațiilor bilaterale moldo-ucrainene, acesta oferă o oportunitate unică pentru tinerii noștri de a se cunoaște mai bine, de a face schimb de experiență și de a pune baza unor parteneriate durabile de afaceri”, a notat Secretarul general de stat în cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, la evenimentul de lansare. 

Proiectul transfrontalier „Joint Opportunities in Business for Youth” („Oportunități comune în afaceri pentru tineri”) este finanțat de Uniunea Europeană și va fi implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), în parteneriat cu Organizația Publică de tineret „Noua Generație a Europei” din Ucraina.

 

Lasă un comentariu