Evenimentul zilei

Vi03222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie BNM nu are habar vânzarea sucursalei moldovenești BC „Mobiasbanca” SA,de la banca franceză Société Générale

BNM nu are habar vânzarea sucursalei moldovenești BC „Mobiasbanca” SA,de la banca franceză Société Générale Recomandat

01 Aprilie 2018 - 

Banca Națională a Moldovei anunță că nu a primit vreo notificare din partea grupului Société Générale referitor la intențiile acesteia de a vinde sucursala moldovenească BC „Mobiasbanca” SA, așa cum scrie un portal de știri din Bulgaria. 

BNM amintește că BC „Mobiasbanca” SA respectă toate cerințele prudențiale, iar orice shimbare de proprietate în băncile licențiate poate avea loc doar cu acordul prealabil al Băncii Naționale a Moldovei, al cărui scop este transparența, calitatea și soliditatea financiară a acționarilor, precum și a instituțiilor de creditare.

Menționăm că portalul www.euscoop.com  care face referire la pa scris cu referire la publicația bulgară Capital, că banca franceză Société Générale își retrage afacerile din Europa Centrală și de Est, inclusiv din Republica Moldova. Printre țările de unde ar planifica Société Générale să se retragă s-ar număra Bulgaria, Albania, Macedonia, Muntenegru și Serbia. 

După mărime, Mobiasbancă este a patra bancă din Republica Moldova și a înregistrat un profit de aproximativ 270 de milioane de lei în 2017.

Lasă un comentariu