Evenimentul zilei

Mie03202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Trenule, mașină mică... Cheltuielile întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” vor fi optimizate

Trenule, mașină mică... Cheltuielile întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” vor fi optimizate

13 Aprilie 2018 - 

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi un proiect de lege care are drept scop optimizarea cheltuielilor Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM) și păstrarea edificiilor stațiilor feroviare care fuseseră conservate. Ameliorarea situației financiare a CFM este o prioritate a Ministerului Economiei și Infrastructurii stabilită pentru acest an, se arată într-un comunicat de presă al instituției de resort.

Astfel, proiectul de lege prevede modificarea și completarea articolului 32 din Codul transportului feroviar, care se referă la stațiile de cale ferată. Potrivit ministrului Chiril Gaburici, în urma intrării în vigoare a documentului, CFM va economisi circa 20-25 milioane de lei anual. De asemenea, punctele feroviare de oprire vor fi deschise și menținute corespunzător.

„Este important de menționat că procesele de control și monitorizare a traficului feroviar vor fi automatizate. Călătorii vor putea procura tichetele feroviare în tren sau prin intermediul aplicațiilor electronice”, a explicat ministrul Economiei și Infrastructurii.

În același timp, proiectul prevede că, în cazul în care în urma conservării stației feroviare va fi suspendată circulația trenurilor de pasageri și în localitate nu va fi alternativă de transport public, autoritățile publice centrale, în comun cu autoritățile publice locale, vor fi obligate să întreprindă măsuri privind asigurarea cetățenilor cu transport rutier, relevă serviciul de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

 

 

 

 

Lasă un comentariu