Evenimentul zilei

Mie01162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie AVERTISMENT: BNM atrage din nou atenția asupra tranzacțiilor cu criptovalute. CE sunt acestea și care sunt sfaturile experților

AVERTISMENT: BNM atrage din nou atenția asupra tranzacțiilor cu criptovalute. CE sunt acestea și care sunt sfaturile experților

15 Mai 2018 - 

Banca Națională a Moldovei (BNM) atrage din nou atenția asupra fenomenului ce i-a amploare referitor la tranzacționarea criptovalutelor.

Ținând cont de fluctuațiile mari, inclusiv prăbușirea prețului, închiderea unor platforme de schimb a monedelor virtuale înregistrate în ultimele luni, BNM își întărește opinia cu privire la criptovalute și investițiile în acestea, moment în care a atras atenția asupra riscului ridicat de pierdere a sumelor investite în astfel de monede”, se precizează într-un comunicat al BNM.

BNM mai precizează că nu are niciun rol de regulator în privinșa tranzacționării acestor monede virtuale, precum Bitcoin, Litecoin, Ethereum, precum și altele.

 

Moneda virtuală este o reprezentare digitală a valorii și nu este emisă sau garantată de către o bancă centrală sau o autoritate publică. Nu este în mod obligatoriu atașată unei monede naționale, dar este utilizată de persoane fizice sau juridice ca alternativă a mijloacelor bănești. Aceasta poate fi transferată, stocată sau tranzacționată în mod electronic. Utilizarea monedelor virtuale nu este reglementată în Republica Moldova”, mai precizează BNM. 

Lasă un comentariu