Evenimentul zilei

Joi06202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Astăzi, la Chișinău, se va desfășura Comisia a XIX-a interguvernamentală moldo-belarusă pentru cooperare comercial-economică

Astăzi, la Chișinău, se va desfășura Comisia a XIX-a interguvernamentală moldo-belarusă pentru cooperare comercial-economică Recomandat

07 Iunie 2018 - 

Comisia a XIX-a interguvernamentală moldo-belarusă pentru cooperare comercial-economică se reunește în ședință astăzi la Chișinău. Delegația Republicii Moldova va fi condusă de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, iar cea a Belarusului - de viceprim-ministrul Republicii Belarus, Mihail Rusîi. 

Comisa moldo-belarusă reprezintă o platformă importantă de discuții pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale pe diferite domenii, în special comercial-economic, transporturi și domeniul investițional, relevă serviciul de presă al ministerului de resort.

Discuțiile se vor axa pe colaborarea comercial-economică și agroindustrială, precum și pe liberalizarea transportului, care va permite transportatorilor de mărfuri să circule liber și fără restricții. De asemenea, părțile vor discuta pe marginea semnării ulterioare a Acordul privind liberalizarea transportului avia şi a transportului auto de mărfuri, ceea ce va intensifica relațiile bilaterale și va crește schimburile  comerciale între Republica Moldova și Republica Belarus.

Totodată, în cadrul Comisiei urmează a fi semnat Protocolul Comisiei a XIX-a interguvernamentale moldo-belarusă pentru cooperare comercial-economică. Părțile vor stabili agenda Comisiei interguvernamentale moldo-belaruse ulterioare, care se va desfășura la Minsk, în 2019. 

Reamintim că, pe 5 iunie, Ministerul Economiei și Infrastructurii, în colaborare cu Ambasada Republicii Belarus în Republica Moldova, a relansat cursa auto directă Chișinău – Minsk. Rutele spre Minsk vor porni în fiecare marți și vineri la ora 17:30, de la Gara de Nord. Prețul unui bilet este de 1200 de lei. 

În Republica Moldova activează 91 de întreprinderi cu capital belarus în valoare de 3,78 milioane de lei. Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republica Belarus, în anul 2017, a înregistrat suma de 224,67 milioane de dolari, în creștere cu 9,69% față de anul 2016, se mai arată în comunicatul de presă.

 

Lasă un comentariu