Evenimentul zilei

Ma03262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Republica Moldova a aderat la Coridorul feroviar internațional al OCCF

Republica Moldova a aderat la Coridorul feroviar internațional al OCCF

11 Iunie 2018 - 

Republica Moldova a aderat la Coridorul feroviar internațional al Organizației Colaborării Căilor Ferate (OCCF) (OSDJ), ceea ce va permite ca, prin Portul Internațional Liber Giurgiulești, să fie transportate mărfuri pe teritoriul Republicii Moldova spre statele europene, precum și viceversa - spre Reni, Odesa, Iliciovsk, Poti, Tbilisi, Baku, Türkmenbaşı, Buhara, Dzidzak, Avast, Tașkent.

În acest sens, în cadrul Sesiunii a 46-a a Consiliului Miniștrilor al Statelor Membre ale OSDJ OCCF, a fost semnat un Protocol, inclusiv de către secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucataru, care a participat la eveniment. Sesiunea a avut loc la Bișkek, Kârgâzstan.

În cadrul Sesiunii au fost discutate subiecte ce țin de domeniul căilor ferate și au fost adoptate un șir de documente importante, printre care introducerea modificărilor în Acordul privind aspectele organizaționale și operaționale ale transportului combinat pe direcția Europa-Asia, a fost adoptat bugetul Comitetului OCCF (OSJD) pentru anul 2018 și bugetul prealabil pentru anul 2019 și alte chestiuni.

La Sesiunea a 46-a au participat miniștri și secretari de stat ai ministerelor, responsabili pentru transportul feroviar din țările membre ale OSJD, printre care Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Letonia, Lituania, Mongolia, Polonia, Rusia, România, Slovacia, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Ucraina, Cehia, Estonia, precum și reprezentanți ai întreprinderilor afiliate OSJD, ai Comisiei Economice Eurasiatică (EaEK), ai Organizației Interguvernamentale Transportul feroviar internațional (OTIF), Comitetului Internațional de Transport Feroviar (CIT), Uniunii Internaționale a Căilor Ferate (UIC).

Republica Moldova a aderat la OCCF (OSJD) prin Hotărârea Parlamentului nr.1534-XII din 25.02.1998, relevă serviciul de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

 

Lasă un comentariu