Evenimentul zilei

Mie05222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Banca Mondială ne oferă asistență financiară, dar vrea să știe cum sunt valorificate fondurile pentru reabilitarea drumurilor

Banca Mondială ne oferă asistență financiară, dar vrea să știe cum sunt valorificate fondurile pentru reabilitarea drumurilor Recomandat

12 Iunie 2018 - 

Precum se știe, guvernarea a promis solemn că va reabilita în anul acesta 1200 kilometri de drumuri. În acest context, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a discutat cu o echipă a Băncii Mondiale, condusă de directorul de țară al BM în Moldova, Anna Akhalkatsi, despre progresele înregistrate la implementarea Proiectului îmbunătățirea drumurilor locale din Moldova (PIDL). Acesta prevede acordarea asistenței de 80 de milioane de dolari pentru reabilitarea a circa 300 km de drumuri locale.

„Proiectul se încadrează în prioritățile Guvernului, una dintre care este dezvoltarea infrastructurii drumurilor. Mai mult, acesta este unul foarte important pentru localitățile noastre, anume datorită faptului că sunt reparate șosele care duc spre școli, grădinițe şi spitale. Cu cât mai multe drumuri vom repara, cu atât mai rapid se vor dezvolta localitățile din țara noastră și astfel vom crea condiții mai bune de trai pentru cetățenii noștri”, a relevat ministrul Chiril Gaburici.

În cadrul întrevederii, părțile au evaluat acțiunile întreprinse de la semnarea Acordului de finanțare, în aprilie 2016, până în prezent. De asemenea, au discutat și despre măsurile de mobilizare a companiilor care câștigă licitațiile internaționale pentru reconstrucția drumurilor, dar şi despre cum ar putea fi urgentate procedurile pentru valorificarea fondurilor dedicate reabilitării drumurilor din Republica Moldova, se arată într-un comunicat de presă al ministerului de resort.

Reprezentanții BM au reiterat că echipa de implementare a proiectului este deschisă să acorde sprijinul necesar la instruirea și pregătirea companiilor locale de construcție a drumurilor, astfel încât acestea să aplice la proiectele de reabilitare a drumurilor, în cadrul PIDL. Ministrul Chiril Gaburici a salutat inițiativa BM și a subliniat că Ministerul Economiei și Infrastructurii este interesat să motiveze companiile din Republica Moldova să aplice la licitațiile anunțate. „Implicarea companiilor locale înseamnă mai multe locuri de muncă pentru cetățenii țării noastre, dar și acumularea de experiență în domeniu”, a punctat Chiril Gaburici.       

Lucrările de reabilitare a drumurilor prin intermediul PIDL sunt efectuate de Administrația de Stat a Drumurilor, sub supravegherea Ministerului Economiei și Infrastructurii.

 

Lasă un comentariu