Evenimentul zilei

Lun05202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie O realitate a economiei: comercializarea pe credit, companiile de recuperare a datoriilor și procesele judiciare

O realitate a economiei: comercializarea pe credit, companiile de recuperare a datoriilor și procesele judiciare

03 Iulie 2018 - 

În unele localități din țară și acum funcționează, la unele magazine alimentare, vânzarea produselor „pe caiet”. E o formă rudimentară de comercializare „pe credit”, bazată pe încredere, deși e ilegală. La nivel de stat, relațiile între agenții economici și între consumatori și furnizori, lucrurile sunt puse la punct în cadrul legal, dar și aici apar uneori probleme. De aceea, în ultimii ani funcționează cu mult succes companii de recuperare. 

În acest context, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei Incaso, una dintre cele mai mari companii din Republica Moldova, care prestează servicii de colectare, recuperare a creanțelor restante. 

Scopul vizitei a fost documentarea despre activitatea companiilor care prestează servicii de recuperare a datoriilor, pentru evitarea proceselor de judecată și facilitarea acordării creditelor atât pentru cetățeni, cât și pentru întreprinderile mici și mijlocii. Compania Incaso are 60 de angajați, lucrează cu peste 200 de companii și are parteneri în peste 100 de țări, relevă serviciul de presă al ministerului de resort.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a accentuat că venirea pe piață a companiilor de colectare a datoriilor a contribuit la dezvoltarea businessului din Republica Moldova și a determinat rețelele de magazine să vândă în credit cu mai multă încredere. „Companiile de microfinanțare au început a acorda, cu încredere, credite întreprinderilor mici și mijlocii pentru a-și dezvolta afacerile. Apreciem că, cu ajutorul unor astfel de companii, au mediate foarte multe potențiale dosare de judecată”, a punctat Chiril Gaburici.

Director general Incaso, Veaceslav Mârza, a făcut o prezentare a serviciilor oferite de companie, care este parte a Grupului Internațional Julianus INKASSO și are o vastă experiență în sfera colectării impozitelor fiduciare, creanțelor persoanelor fizice și juridice în perioada prejudiciară și judiciară. Potrivit lui Veaceslav Mârza, circa 60% din datorii sunt recuperate fără ca să se ajungă în instanța de judecată. Compania întreprinde măsuri continue în vederea îmbunătățirii activității și sporirii în timp a eficienței de recuperare a datoriilor, dar și dezvoltă noi instrumente de lucru pentru a facilita activitatea economică a clienților săi.

Incaso este o companie cu capital străin și are experiență în colectarea datoriilor din 1994. Aceasta activează pe piața din Republica Moldova din anul 2009. Compania prestează servicii de recuperare a creanțelor în domeniul telecomunicațiilor și în sfera micro-finanțării, precum și servicii de colectare a datoriilor față de furnizorii de utilități (telefon, gaze, energie electrică etc.), dar și de recuperare a debitelor instituțiilor financiare. 

 

 

 

 

Lasă un comentariu