Evenimentul zilei

Ma03262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie TOPUL țărilor care investesc în R. Moldova. UE conduce la mare distanță față de CSI

TOPUL țărilor care investesc în R. Moldova. UE conduce la mare distanță față de CSI Recomandat

04 Iulie 2018 - 

În primul trimestru al anului în curs, cele mai mari investiții directe sub formă de acțiuni și participații la capital în companiile din R. Moldova vin din ţările UE, potrivit datelor oferite de Banca Națională. 

Acestea au ca pondere 82,2 % din total investițiilor străine. În paralel, investitorii din ţările CSI au deţinut o pondere de 9,7 la sută din totalul capitalului acumulat.

Cel mai mare stoc al investițiilor străine directe sub formă de acțiuni și participații de capital în sectorul bancar din R. Moldova a fost înregistrat, în primul trimestru al acestui an, în cazul fluxurilor bănești provenite din Olanda (peste 105 milioane de dolari), fiind urmată în clasament de Italia și Franța, cu peste 60 milioane de dolari, precum și de România (45 milioane de dolari) și Germania (cu aproape 30 milioane de dolari).

 

Oamenii de afaceri străini preferă să investească în industria prelucrătoare (25,6%), activități financiare și asigurări (24,4%), comerț (15,5%) și producția și furnizarea de energie (14,9%). 

Lasă un comentariu