Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie „Așa creștem Moldova”? Acuzații grave la adresa guvernării: Schemele de contrabandă cu țigări au fost preluate și modernizate de PDM

„Așa creștem Moldova”? Acuzații grave la adresa guvernării: Schemele de contrabandă cu țigări au fost preluate și modernizate de PDM Recomandat

07 Iulie 2018 - 

Schemele anterioare de contrabandă cu țigări (pe care le controla, zice-se, Filat) au fost preluate de Partidul Democrat și modernizate după realitățile actuale. Dacă, până în 2014, grupările care se ocupau de contrabandă lucrau haotic, acum s-a creat o disciplină impecabilă între acestea și lucrează organizat. 

Declarațiile aparțin locotenent-colonelului Gheorghe Petic, ofițer în rezervă al Poliției de Frontieră, și au fost făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Gheorghe Petic spune că există grupări care activează doar prin Vamă, sunt grupări care activează în afara punctelor de trecere a frontierei, prin zona verde. „Cei care lucrează prin vamă nu se implică în coridoarele făcută în afara vămii și invers”, spune ofițerul în rezervă. Potrivit lui, fiecare grupare face contrabandă cu o singură marcă de țigări.

Fostul polițist spune că în ultima perioadă a primit mai multe semnale de la foștii colegi că se efectuează acte de contrabandă prin diferite sectoare de frontieră, informații pe care le-a făcut publice pe rețelele de socializare. Unele cazuri au fost anchetate de organele de frontieră din țările vecine.

 

 

 

Lasă un comentariu