Evenimentul zilei

Dum06162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Peste 300 de întreprinderi au fost sprijinite de către stat în implementarea proiectelor investiționale

Peste 300 de întreprinderi au fost sprijinite de către stat în implementarea proiectelor investiționale

29 August 2018 - 

Peste 300 de întreprinderi mici și mijlocii (IMM), care nu dispuneau de gaj pentru a obține credite de la bănci, au fost susținute de stat prin intermediul Fondului de Garantare a Creditelor, gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).  

Pe parcursul a 11 ani de activitate a ODIMM, au fost acordate garanții financiare în valoare de circa 92 de milioane de lei, ceea ce le-a permis IMM-urilor să obțină credite de peste 275 de milioane de lei. Acestea au fost folosite pentru implementarea proiectelor investiționale în valoare de  438 milioane de lei, în cadrul cărora au fost create sute de locuri noi de muncă, relevă serviciul de presă al Guvernului.

Recent, Guvernul a aprobat un nou regulament de activitate a Fondului de Garantare a Creditelor, prin care statul va acorda IMM-urilor garanții în mărime de 80% din valoarea creditelor contractate de la bănci pentru dezvoltarea afacerilor.

În anul curent, Fondul de Garantare a Creditelor a oferit garanții financiare de 11,5 milioane de lei, fiind realizare proiecte investiționale în valoare de 76 de milioane de lei.

 

 

Lasă un comentariu