Evenimentul zilei

Dum06162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Transgaz ar putea primi 46 de milioane de euro de la UE pentru a creşte capacitatea conductei de gaze spre Chișinău

Transgaz ar putea primi 46 de milioane de euro de la UE pentru a creşte capacitatea conductei de gaze spre Chișinău Recomandat

30 August 2018 - 

Transgaz ar putea primi fonduri europene nerambursabile în valoare de 46 de milioane de euro pentru a creşte capacitatea conductei care va transporta gaze spre Republica Moldova, a declarat, miercuri, Ciprian Alic, directorul Departamentului de Fonduri Europene şi Relaţii Internaţionale din cadrul companiei, prezent la o dezbatere pe tema gazelor din Marea Neagră.

"Suntem în faza finală a procedurii de evaluare pe Programul Operaţional Infrastructură Mare pentru proiectul Oneşti - Gherăeşti - Leţcani, 165 de kilometri de conductă şi două staţii de comprimare. Proiectul va beneficia - sper eu, pentru că până acum feed-back-ul este pozitiv, în urma evaluării - de circa 46 de milioane de euro nerambursabili", a spus Alic.

Acest proiect va majora capacitatea interconectorului existent la 1,5-2,2 miliarde de metri cubi pe an spre Republica Moldova.

Ciprian Alic a amintit că Transgaz are un plan de investiţii de 1,6 miliarde de euro pentru următorii 10 ani, scrie agerpres.ro.

 

Lasă un comentariu