Evenimentul zilei

Sam06152019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Nici măcar transnistrenii nu mai vor să exporte în RUSIA. VEZi ce se întâmplă din cauza deprecierii rublei rusești

Nici măcar transnistrenii nu mai vor să exporte în RUSIA. VEZi ce se întâmplă din cauza deprecierii rublei rusești

25 Septembrie 2018 - 

Companiile din stânga Nistrului înregistrează pierderi mari din cauza deprecierii rublei rusești.

Exportatorii susțin că din cauza ieftinirii acestei valute, produsele lor nu sunt competitive pe piața rusă și înregistrează pierderi, transmite novostpmr.org

Doar una dintre cele mai mari companii din regiune, „Elektromaș” a pierdut în perioada aprilie-august 200.000 de dolari din cauza că în contractele încheiate cursul valutar prevăzut era de 56 de ruble pentru un dolar, iar acum cursul este de 67 de ruble pentru un dolar.

Și deținătorul companiei „InterȚentr-Lux”, Anatolie Dzernivici susține că din cauza rublei a înregistrat pierderi de 230.000 de dolari, menționănd că în următoarele luni vor trebuie să mprezine prețurile la produse pentru următorul an și vor include și aceste riscuri, însă, oricum, nu știe care va fi evoluția rublei rusești.

Pe de altă parte, reprezentanții administrației de la Tiraspol dau asigurări că situația va fi una bună. Astfel, șeful „băncii centrale” din rgeiune, Vladislav Tidva, a declarat că valoarea de schimb a rublei rusești va fi de 64 de ruble pentru un dolar, iar rubla chiar ar putea să se aprecieze.

Menționăm că rubla rusească s-a depreciat în august la minimul ultimilor doi ani, în contextul sancțiunilor impuse de SUA.

 

 

Lasă un comentariu