Evenimentul zilei

Dum06162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Moldova va fi asigurată de Gazprom cu volumul necesar de gaze naturale şi în 2019

Moldova va fi asigurată de Gazprom cu volumul necesar de gaze naturale şi în 2019

26 Septembrie 2018 - 

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu vicepreşedintele Gazprom, Valerii Golubev.

Părţile au discutat despre asigurarea pieţei interne cu gaze naturale, tranzitul acestora, dar şi procedurile de reorganizare a SA „Moldovagaz”, impuse de cadrul legal naţional şi angajamentele asumate.
Oficialii au făcut un schimb de opinii în legătură cu perspectivele dezvoltării colaborării dintre Republica Moldova şi compania „Gazprom”.
Conducerea concernului rus a dat asigurări că în 2019 piaţa internă din Republica Moldova va fi asigurată cu volumul necesar de gaze naturale precum s-a convenit anterior.
În cadrul discuţiilor, a fost abordat şi subiectul privind necesitatea reorganizării SA „Moldovagaz”, dar şi a celorlalte întreprinderi de distribuţie a gazelor naturale aflate în proprietatea companiei, în conformitate cu prevederile legislaţiei Republicii Moldova, dar şi cu directivele europene, în special pachetul III energetic.
Termenul de implementare a prevederilor este 1 ianuarie 2020. Pavel Filip a menţionat că Guvernul va asigura suportul necesar pentru restructurarea sectorului în termenii stabiliţi şi crearea unei pieţe concurenţiale în domeniu.
La finalul întrevederii, Valerii Golubev l-a invitat pe prim-ministrul Pavel Filip să participe la ceremonia aniversară a companiei „Moldovagaz”, care va marca 20 de ani de activitate, în anul 2019.
Lasă un comentariu