Evenimentul zilei

Dum06162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Comerţului bilateral dintre Republica Moldova şi China este în continuă creştere

Comerţului bilateral dintre Republica Moldova şi China este în continuă creştere

08 Octombrie 2018 - 

Volumul comerţului bilateral dintre Republica Moldova şi China este în continuă creştere, cu aproximativ 35 de procente anual.

Acordul de Liber Schimb, ajuns la cea de-a patra rundă de negocieri, programată pentru luna noiembrie la Beijing, va avea un impact benefic asupra extinderii schimburilor comercial-economice. Despre aceasta a menţionat, într-un interviu pentru Radio Moldova, ambasadorul Republici Moldova în Republica Populară Chineză.
„Volumul comerțului dintre țările noastre este în continuă creștere cu aproximativ 35% pe an. Referitor la Acordul de Liber Schimb suntem deja în ajunul a celei de-a patra rundă de negocieri ce va ave aloc în luna noiembrie curent la Beijing. Desigur că ne dorim negocieri în condiții echitabile, care ar lua în calcul necesitățile exportatorilor din țara noastră”, a specificat ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republici Moldova în Republica Populară Chineză, Denis Jelimalai.
El a adăugat că ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, a vorbit despre aceasta în cadrul vizitei sale în China, unde a primit garanții că Acordul de Liber Schimb va fi semnat în curând.

Lasă un comentariu