Evenimentul zilei

Lun08192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie A fost instituită Reprezentanța Permanentă a R. Moldova pe lângă Organizația Mondială a Turismului

A fost instituită Reprezentanța Permanentă a R. Moldova pe lângă Organizația Mondială a Turismului

19 Octombrie 2018 - 

R. Moldova a instituit Reprezentanța Permanentă pe lângă Organizația Mondială a Turismului (OMT), în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Spania. În calitate de reprezentant permanent a fost acreditată cumulativ Violeta Agrici, Ambasador al Republicii Moldova în Spania. 

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), instituirea Reprezentanței Permanente va contribui la dezvoltarea turismului sustenabil. Ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici a menționat că promovarea R. Moldova ca destinație turistică este un obiectiv strategic al Republicii Moldova. 

„Avem astăzi ce arăta lumii. Vinurile noastre devin cu fiecare an tot mai bune și sunt pe harta vinurilor de calitate din întreaga lume. În ghidul „Drumul Vinului” avem 15 vinării deschise, iar până la anul viitor vom avea 38 de vinării, sau de 2 ori mai multe decât acum trei ani”, a spus ministrul.

Reprezentantul Permanent al Moldovei pe lângă OMT, Ambasadorul Violeta Agrici, în cadrul dialogului cu Secretarul General OMT, Zurab Pololikashvili, a discutat despre oportunitatea participării la târgul FITUR 2019, care este unul dintre cele mai prestigioase târguri în domeniul turismului, ce are loc anual în luna ianuarie la Madrid. 

De asemenea, oficialii au discutat despre implementarea unor proiecte ale OMT, care vor promova turismul în Republica Moldova, precum și despre posibillitatea de a beneficia de un schimb de experiență în domeniul oferit de OMT.

OMT a fost fondat în anul 1975. Actualmente sunt 158 de state membre OMT. Republica Moldova este membru cu drepturi depline din 2002.

Lasă un comentariu