Evenimentul zilei

Vi07192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Acord de colaborare în domeniul agriculturii între Republica Moldova și Qatar

Acord de colaborare în domeniul agriculturii între Republica Moldova și Qatar Recomandat

07 Noiembrie 2018 - 

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, a avut o întrevedere cu Însărcinatul cu Afaceri a.i. al Ambasadei Statului Qatar în Republica Moldova, Hamad Rashid Al-Athbi, în cadrul căreia s-a discutat despre proiectul Acordului de colaborare bilateral în domeniul agriculturii și mediului, care va fi semnat, în perioada următoare de instituțiile de resort.

În context, oficialii au realizat un schimb de opinii privind prevederile acordului dintre țări pentru cooperarea economică şi tehnico-ştiinţifică în domeniul agriculturii, iar subiectul principal al dialogului a vizat perspectivele dezvoltării unor proiecte comune în acest sens.
Totodată, oficialul a vorbit despre disponibilitatea țării noastre de a intensifica cooperarea comercial-economică între state în domeniul agroalimentar şi atragerea investiţiilor qatariene în infrastructura şi sectorul agroindustrial al țării noastre.
De asemenea, ministrul a inițiat discuții privind examinarea posibilității de export a fructelor proaspete și conservelor din fructe și legume, din Republica Moldova pe piața Statului Qatar, crearea unor condiţii reciproc avantajoase pentru efectuarea schimburilor comerciale cu preparate veterinare, precum și identificarea potențialilor investitori pentru implementarea proiectelor din Documentul Unic de Program (DUP) pentru anii 2017-2020.
La rândul său, Însărcinatul cu Afaceri a.i. al Ambasadei Statului Qatar în Republica Moldova, Hamad Rashid Al-Athbi,  și-a confirmat disponibilitatea de a contribui la  aprofundarea relațiilor de cooperare în domeniul agriculturii și mediului.
La finalul întrevederii, ministrul Nicolae Ciubuc a lansat o invitație pentru ministrul Municipalităţii şi Mediului al Statului Qatar, de a vizita oficial Republica Moldova, împreună cu o delegație formată din oameni de afaceri din sectorul agroalimentar din Qatar, în scopul semnării Acordului de Colaborare privind cooperarea economică şi tehnico-ştiinţifică în domeniul agriculturii între cele două ministere, precum și pentru familiarizarea cu climatul investițional din Moldova și abordarea oportunităților de afaceri în sectorul agriculturii al țării noastre.

Lasă un comentariu