Evenimentul zilei

Dum09222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Brico Depot va ieşi de pe pieţele din Rusia, Spania şi Portugalia

Brico Depot va ieşi de pe pieţele din Rusia, Spania şi Portugalia

21 Noiembrie 2018 - 

Grupul britanic Kingfisher, al doilea mare lanţ de magazine de bricolaj din Europa, a anunţat miercuri că va ieşi de pe pieţele din Rusia, Spania şi Portugalia pentru a se concentra pe pieţele unde poate deţine o poziţie de lider, transmite Reuters.

De asemenea, grupul care îşi desfăşoară activitatea şi în România sub brandul Brico Depot, a raportat miercuri o scădere cu 1,3% a vânzărilor comparabile în trimestrul al treilea până la 3,048 miliarde lire sterline, din cauza performanţelor slabe ale diviziei Castorama France.
În România, Kingfisher a realizat vânzări de 69 milioane lire sterline în trimestrul al treilea, în creştere cu 0,5% în ritm anual, grupul precizând că aceste cifre au inclus şi rezultatele magazinelor Praktiker România, preluate de Brico Depot România în luna noiembrie 2017.
"Suntem angajaţi să ne punem în aplicare planul de a pune la punct afaceri solide pe termen lung. În cadrul acestui angajament, am luat decizia de a ieşi de pe pieţele din Rusia, Spania şi Portugalia. Acest lucru ne va permite să ne concentrăm mai mult pe pieţele noastre principale", a declarat directorul general, Véronique Laury.
În prezent, Kingfisher este în al treilea an al unui plan cincinal care prevede creşterea profitului anual cu 500 milioane lire sterline (640 milioane de dolari) începând din 2021.

Lasă un comentariu