Evenimentul zilei

Dum05262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Ministerul Economiei a început un program de reorganizare a transportului interurban de autobuze

Ministerul Economiei a început un program de reorganizare a transportului interurban de autobuze

03 Decembrie 2018 - 

Timp de o lună și jumătate, oficialii intenționează să analizeze schema rutelor de pasageri între orașele și sate ale țării.

De aceea, de pe 1 ianuarie și pînă pe 15 februarie 2019, transportatorilor le-a fost interzis să introducă modificări în schema rutelor, dar şi să schimbe cantitatea acestora. Persoanele cu venit mai mic de trei mii de lei vor beneficia de compensații După aceasta, pînă pe data de 30 iunie 2019, Agenţia Naţională Transport Auto va verifica implementarea efectivă a traficului inter-raional pe rutele regulate, cu plecări de la fiecare autogară. După aceasta, pînă la sfîrșitul lunii iulie, fiecare operator va primi o listă de solicitări de la agenție, pentru corectarea cărora le vor fi oferite 30 de zile.
Apoi Agenţia Naţională Transport Auto va alcătui programul optimizat propriu-zis al rețelei transportului inter-raional. În acest scop, persoanele responsabile intenționează să atragă reprezentanți ai transportatorilor, autogărilor și activiști publici din rîndul pasagerilor. Proiectul final al reformei va fi anunțat înainte de 15 februarie 2020, conform informaţiilor publicate în monitorul.fisc.md.


Lasă un comentariu