Evenimentul zilei

Dum05262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Curtea de Conturi nu a identificat denaturări în rapoartele financiare ale Secretariatului Parlamentului

Curtea de Conturi nu a identificat denaturări în rapoartele financiare ale Secretariatului Parlamentului

04 Decembrie 2018 - 

Curtea de Conturi nu a identificat denaturări în rapoartele financiare ale Secretariatului Parlamentului. Raportul auditului situațiilor financiare, la situația din 31 decembrie 2017, a fost prezentat la ședința plenară a Curții de Conturi din 4 decembrie, relatează IPN.

 

În anul 2017, veniturile Secretariatului  Parlamentului au constituit 132,3 mln lei. Activitățile de audit relevă că veniturile au fost reflectate corespunzător în rapoartele financiare. Referitor la patrimoniul aflat în gestiune, valoarea  materială a căruia este de 152,9 mln, echipa de audit constată că toate bunurile au fost înregistrate conform reglementărilor existente.

Având în vedere că sediul Parlamentul a necesitat reparații, echipa de audit a făcut o recomandare Ministerului Finanțelor să elaboreze modalitatea de  aplicare de către instituțiile bugetare a normei privind atribuirea la costul clădirilor a cheltuielilor ce țin de elaborarea documentației de proiect, obținerea prescripțiilor tehnice și a autorizațiilor cu plată. Or, aceste cheltuieli majorează costul clădirilor.

Potrivit Curții de Conturi, nu au fost atestate denaturări nici în ceea ce privește calcularea uzurii mijloacelor fixe și amortizării activelor nemateriale. Și  cheltuielile autorității auditate au fost reflectate corect în rapoartele financiare, inclusiv cele legate de remunerarea angajaților.

Președintele Curții de Conturi Veaceslav Untila a menționat că rezultatele bune obținute de Secretariatul Parlamentului în gestiunea banilor publici a determinat echipa de audit ă formuleze o opinie fără rezervă. Veaceslav Untila a remarcat că acest rezultat se datorează și Alei Popescu, secretar general al Parlamentului, care, timp de mai mulți ani, a fost președinte al Curții de Conturi.

Lasă un comentariu