Evenimentul zilei

Vi01242020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Câți bani au cheltuit autoritățile municipale pentru reparația apartamentelor blocului de pe bulevardul Moscovei

Câți bani au cheltuit autoritățile municipale pentru reparația apartamentelor blocului de pe bulevardul Moscovei

17 Decembrie 2018 - 

Locatarii blocului din sectorul Râșcani, afectat de deflagrație, vor putea reveni acasă în două săptămâni.  Până pe 22 decembrie curent toți locatarii blocului de pe bulevardul Moscovei vor putea reveni în propriile case. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul ședinței operative de la Primărie de către primarul interimar Ruslan Codreanu.

 

Pe 7 decembrie câteva familii și-au primit deja cheile de la apartamentele renovate. Totuși, Codreanu spune că există și locatari care nu vor să părăsească Centrul de pe lângă Ministerul Sănătății unde au fost cazați temporar.
„Grupul de lucru și-a propus ca până pe 22 decembrie oamenii să poată intra în apartamentele lor. Pe 7 decembrie primii locatari au intrat deja în casele renovate. În urma deflagrației 10 apartament au fost grav afectate. Cinci deteriorate total și cinci apartamente în care a fost nevoie de intervenție de consolidare. Până pe 29 decembrie toate cele 10 apartamente vor fi date sub cheie”, a declarat primarul interimar.

 Potrivit lui Ruslan Codreanu, costul reparației celor 10 apartamente este de aproximativ 1 milion de lei. Alte 4 apartamente de la etajul 16, care au  fost afectate de deflagrație au fost reparate. Costul lucrărilor este de aproximativ 170 mii de lei.

 „Pe toate cele 21 de etaje au fost făcute lucrări de reparație în locurile de uz comun.  La centrul de pe lângă Ministerul Sănătății au fost cazate 35 de persoane. Toate persoanele au beneficiat de hrană de trei ori pe zi. Astăzi acolo sunt oameni care nu vor plece acasă. Ei invocă motivul că este flux mare de oameni la lift și ei nu vor să se îmbulzească. Eu mă bucur, înseamnă că le-au fost oferite condiții bune de cazare și alimentație”.
Codreanu a precizat că imediat cum vremea de afară se va încălzi, autoritățile municipale vor amenaja și teritoriul din jurul blocului în care a avut loc deflagrația.

În data de 6 octombrie 2018, în sectorul Râșcani al capitalei, s-a produs o explozie care a distrus cel puțin patru apartamente. Deflagrația a luat viețile a cinci persoane: a două femei, a unui copil de patru ani și a doi soți care veniseră din Israel să-și vadă copiii și nepoții. Tragedia s-a produs din cauza unei butelii de gaz.

Lasă un comentariu