Evenimentul zilei

Dum06162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Suport financiar pentru zeci de producători agricoli din ţară

Suport financiar pentru zeci de producători agricoli din ţară

12 Ianuarie 2019 - 

28 de producători agricoli vor beneficia de un suport financiar în valoare totală de circa 7,2 milioane de lei, în cadrul Programului de granturi post-investiţionale, destinate Managementului Durabil al Terenurilor. Beneficiarii, selectaţi în cadrul celui de-al şaptelea apel, şi-au primit certificatele în cadrul unui eveniment organizat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

 Potrivit ministrului Agriculturii, Nicolae Ciubuc, în cadrul programului, agricultorilor le-au fost compensate investițiile efectuate în procurarea de semănători No-Till, stropitori, combine, tocătoare precum și pentru înființarea unui bazin de captare a apelor pluviale. Suprafaţa totală pe care vor fi aplicate tehnologiile şi practicile, finanţate în cadrul acestui apel de granturi este de peste 6,5 mii de hectare.
„Ceea ce ţine de sectorul agricol eu consider că noi încă avem de crescut în potenţialul sau în a oferi facilităţi şi condiţii pentru investiţii atrase de producătorii noştri locali. Noi avem încă foarte mult de muncit în implementarea tehnologiilor şi în motivarea producătorilor noştri, în realizarea planurilor lor investiţionale, la fel vom pune accent şi pe posibilităţile de atragere a investiţiilor străine”, a declarat Nicolae Ciubuc.
În perioada 2014-2018, Proiectul MAC-P a lansat șapte apeluri în cadrul Programului de credite nerambursabile post-investiționale „Managementul durabil al terenurilor”. Drept urmare, 192 de producători agricoli dintre cei 253 care au depus dosare au primit suport financiar. Valoarea medie a creditelor constituie 237 de mii de lei.

Lasă un comentariu