Evenimentul zilei

Lun05272019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Moldtelecom şi întreprinderile de distribuţie şi furnizare a energiei electrice se privatizează

Moldtelecom şi întreprinderile de distribuţie şi furnizare a energiei electrice se privatizează

15 Februarie 2019 - 

Guvernul a operat mai multe modificări în programul de privatizare, astfel încât în scurt timp ar putea fi expuse la mezat compania Moldtelecom şi întreprinderile de distribuţie şi furnizare a energiei electrice. 

 

Din nota de argumentare la decizia de modificare a Hotărîrii Guvernului cu privire la măsurile de realizare a Legii privind administrarea şi deetatizarea proprietății publice putem deduce că, pe lângă excluderea din programul de privatizare a 24 de întreprinderi și active ale statului, au fost operate și alte modificări.

De exemplu, în lista bunurilor ce urmează a fi privatizate a fost inclus un pachet de 51% din acțiunile societății Moldtelecom, unde statul deține 100%.

Șeful Agenției Proprietății Publice, Vladimir Baldovici, nu a oferit o explicație clară a acestei modificări nici în nota de argumentare și nici în şedinţa de Guvern, susţinând că acestea au fost necesare pentru a concretiza „datele care identifică bunurile proprietate de stat supuse privatizări”.

Mai mult, aflat în vizită electorală la Moldtelecom, liderul democrat Vladimir Plahotniuc, a evitat să vorbească despre privatizarea întreprinderii, care de câţiva ani se află în scădere abruptă a veniturilor şi a profitului. Dacă 10 ani în urmă valora mai mult de jumătate de miliard de euro, acum – de cinci ori mai puţin. Pe lângă Moldtelecom în programul de privatizare au fost incluse și două noi întreprinderi de stat formate după reorganizarea/fuzionarea RED Nord-Vest şi RED Nord. E vorba de RED Nord şi FEE Nord din Bălţi.

 

Lasă un comentariu