Evenimentul zilei

Vi12132019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie BNM a prezentat pentru consultări publice proiectul unei hotărâri a Comitetului executiv al Băncii

BNM a prezentat pentru consultări publice proiectul unei hotărâri a Comitetului executiv al Băncii

27 Februarie 2019 - 

Banca Națională a Moldovei (BNM) vrea să modifice regulile de transmitere de către bănci a unor documente, în format electronic.

Mai exact, proiectul hotărârii stabilește modalitatea de transmitere, în format electronic, de la bancă la Banca Națională a Moldovei prin Sistemul informatic al Băncii Naționale a Moldovei cu privire la licențiere, autorizare și notificare a următoarelor documente:
-reglementările interne, care includ atât cele primare cât și cele secundare, respectiv și modificările acestora încorporate, după caz;
-planul anual al auditului intern, procesele-verbale ale ședințelor organului executiv și ale consiliului băncii, procesele-verbale ale ședințelor comitetelor specializate ale consiliului băncii, rapoartele întocmite de funcțiile de audit intern, riscuri și conformitate.
Totodată, pornind de la prevederile art.21 și 37 din Legea privind activitatea băncilor, prin proiectul hotărârii abrogă pct. C din capitolul VIII ”Registrul băncilor” din Regulamentul cu privire la licențierea băncilor și filialelor băncilor străine, care stabilește mecanismul de transmitere în format electronic a reglementărilor interne ale băncii prin intermediul e-mail-lui, regulamente.băAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .
Totodată, proiectul hotărârii conține prevederi tranzitorii în contextul prezentării de către bancă la Banca Națională a Moldovei a reglementărilor interne, după caz cu modificările încorporate, aplicabile la data intrării în vigoare a acestei hotărâri, în Sistemul informatic al Băncii Naționale a Moldovei cu privire la licențiere, autorizare și notificare, conform cerințelor prevăzute în Ghidul privind utilizarea portalului WEB al Băncii Naționale a Moldovei.

Lasă un comentariu