Evenimentul zilei

Sam07042020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie În regiunea de sud a Republicii Moldova vor activa opt centre de suport în afaceri

În regiunea de sud a Republicii Moldova vor activa opt centre de suport în afaceri

16 Aprilie 2019 - 

Lansarea acestora a avut loc astăzi la Căușeni.

Astfel, patru centre de suport în afaceri, create prin proiectul european „Poarta de sud a Moldovei deschisă pentru promovarea afacerilor și investițiilor”, vor funcționa în cadrul consiliilor raionale din Cantemir, Basarabeasca, Taraclia și Căușeni. Alte patru spații de pre-incubare își vor desfășura activitatea în cadrul Incubatoarelor de afaceri din Cahul, Leova, Cimișlia și Ștefan Vodă.
Potrivit Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), spațiile de suport antreprenorial au menirea de a oferi atât servicii de consultanță mediului de afaceri din raioane, cât și sprijinirea potențialilor antreprenori în vederea creării și dezvoltării unei afaceri.
Reprezentantul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova,Marco Gemmer, a subliniat că lansarea centrelor este o confirmare a angajamentului UE de a sprijini dezvoltarea sectorului privat și a cetățenilor, inclusiv în regiuni și în localitățile mici.
Petru Gurgurov, director general interimar al ODIMM, a afirmat că prin cele opt centre de suport în afaceri, antreprenorii din regiunea de sud vor beneficia de asistență consultativă la inițierea, dezvoltarea și administrarea afacerilor, astfel încât acestea să devină cât mai competitive și profitabile pe piața locală și pe cea externă.
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Consiliul Raional Cimișlia, în parteneriat cu ODIMM și Agenția de Dezvoltare Regională Sud.

Lasă un comentariu