Evenimentul zilei

Mie07152020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Banca Națională a Moldovei precizează că, cursul euro s-a înscris pe un trend de apreciere față de dolarul SUA

Banca Națională a Moldovei precizează că, cursul euro s-a înscris pe un trend de apreciere față de dolarul SUA Recomandat

18 Aprilie 2019 - 

Banca Națională a Moldovei (BNM) precizează că, în ultimul timp, pe piețele financiare externe, cursul euro s-a înscris pe un trend de apreciere față de dolarul SUA, pe fondul unor evoluții favorabile a indicatorilor macroeconomici ai zonei euro.

În luna curentă, moneda unică europeană s-a scumpit de la 1,1218 EUR/USD până la nivelul de 1,1300 EUR/USD, iar această dinamică explică deprecierea leului în raport cu euro. În același timp, piața valutară internă a fost caracterizată de o tendință moderată de depreciere a leului moldovenesc față de dolarul SUA (cca 48 bani).
În prezent, piața valutară locală se află într-o etapă temporară de reajustare, volatilitatea, precum și ritmul de depreciere față de moneda de referință fiind îndeaproape monitorizate de către BNM.
„Nu există premise pentru situații de criză pe piața valutară, existând decalaje minore între cerere și oferta de valută străină. Principalii operatori de pe piață manifestă calm și activează în regim normal”, atrage atenția BNM într-un comunicat de presă.
BNM menționează dispune de suficiente pârghii pentru a influența piața valutară, implicit de rezerve valutare adecvate, pentru a asigura o reacție promptă, la necesitate.

Lasă un comentariu