Evenimentul zilei

Mie01292020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Rusia a identificat sursa contaminării chimice din cauza căreia o mare conductă petrolieră către Europa s-a închis

Rusia a identificat sursa contaminării chimice din cauza căreia o mare conductă petrolieră către Europa s-a închis

05 Mai 2019 - 

Iniţial, ruşii au dat vina pe un terminal de stocare privat din centrul ţării pentru criza apărută.

 

„Putem spune cu certitudine că clorurile organice au fost introduse în conductă prin intermediul unui punct de control condus de un terminal privat al Transneft”, a spus într-un comunicat de presă un reprezentant al operatorului rus de gaze naturale Transneft PJSC.

Autorităţile ruse au deschis demarat o anchetă, iar primele rezultate ale acesteia au arătat că contaminarea nu a fost accidentală. Declaraţia Transneft odată ce Rusia, Ucraina şi Polonia au stabilit de comun acord asupra unei soluţii tehnice care ar putea producătorilor să reia transporturile prin conducta Druzbha. Transportul petrolului ar putea fi reluat începând cu luna mai prin intermediul conductei sudice din Ucraina, Ungaria, Slovacia şi Republica Cehă, potrivit zf.ro.

Conducta Druzhba a fost construită în timpul regimului comunist rusesc şi porneşte din centrul Rusiei, pentru a se segmenta ulterior în două secţiuni din Belarus. Secţiunea nordică traversează Polonia, şi este conectată cu sitemul de conducte din Germania. Secţiunea sudică alimentează rafinăriile din Ucraina, Slovacia, Ungaria şi Republica Cehă.

Rafinăriile din anumite ţări ale Europei de Este au oprit importurile de petrol rusesc venite prin Druzhba în această săptămână, după ce s-au găsit canitiăţi alarmante de cloruri organice în acestea.

„Clorurile organice nu se găsesc în mod obişnuit în petrol şi trebuie îndepărtate înainte de rafinarea petrolului, deoarece pot provoca daune severe echipamentelor de rafinare”, a declarat Amrita Sen, analist şef al Energy Aspects Ltd.

Lasă un comentariu