Evenimentul zilei

Sam01252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Germania:Problema insuficienței brațelor de muncă în agricultură devine tot mai stridentă de la an la an

Germania:Problema insuficienței brațelor de muncă în agricultură devine tot mai stridentă de la an la an

06 Mai 2019 - 

Astfel, chiar dacă în acest sezon agricol în câmpurile din Germania pot fi întâlniți muncitori din alte țări, totuși, aceștia sunt puțini și foarte greu de găsit.

 

„Campania de recoltare a sparanghelului și căpșunelor a început cu o insuficiență acută de lucrători. Motivul ar fi că, mulți dintre sezonieri care vin în Germania, în principal din România și Polonia, într-un final mizează pentru alte joburi, cum ar fi îngrijire de bătrâni, construcții sau livrarea coletelor”, a declarat într-un interviu directorul general al Asociației producătorilor de sparanghel și pomușoare din Niedersachsen, Fred Eichorst.

Acesta susține că, politicienii iau măsuri pentru a stimula creșterea fluxului de brațe de muncă din țările din afara UE, cum ar fi Ucraina. În plus, pentru a facilita munca, agricultorii sezonieri sunt încurajați să achiziționeze echipamente auxiliare moderne, de exemplu, pentru tăierea sparanghelului, asigurarea livrării de alimente și băuturi pe teren, investi în locuințe confortabile și asigurarea evenimentelor culturale, care i-ar face pe lucrători să aleagă anume acest loc de muncă.

Cu toate acestea, piața brațelor de muncă sezoniere în Germania este aproape nulă, munca grea pentru mulți nu mai este atractivă. Iar potrivit unui producător de sparanghel, din cei 1000 de lucrători ce au promis că vor lucra la el în acest sezon, doar 800 au venit. Aceasta înseamnă că producția va scădea cu 20%. Astfel, într-un final și producerea de mai departe a acestor culturi va fi anevoioasă, iar prețurile vor crește considerabil. În situații similare s-au pomenit și ceilalți producători, unii înregistrând pierderi și mai mari.

Lasă un comentariu