Evenimentul zilei

Ma01212020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Moldovenii care muncesc pe teritoriul Federației Ruse ar putea avea drepturi egale la pensii și prestații sociale

Moldovenii care muncesc pe teritoriul Federației Ruse ar putea avea drepturi egale la pensii și prestații sociale

14 Mai 2019 - 

Astăzi la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, au demarat consultările moldo – ruse pe marginea încheierii Acordului între Republica Moldova și Federația Rusă în domeniul securității sociale.  Scopul Acordului este asigurarea cu drepturi la pensie cetățenilor care desfășoară o activitate de muncă pe teritoriul ambelor state.

 

Acordul își propune să aibă un impact pozitiv asupra bunăstării persoanelor,  să motiveze cetățenii țării noastre să activeze în sectorul formal și să creeze condiții favorabile pentru reîntoarcerea acestora în Republica Moldova.

Republica Moldova a semnat 13 acorduri bilaterale în domeniul securităţii sociale cu România, Portugalia, Bulgaria, Luxemburg, Austria, Estonia, Cehia, Polonia, Ungaria, Belgia, Lituania, Germania și Turcia.

Conform datelor consulare, aproximativ 500.000 de cetățeni moldoveni se află pe teritoriul Federației Ruse, dintre care în jur de 206.000 sunt angajați oficial.

 

Lasă un comentariu