Evenimentul zilei

Ma06022020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Liberalizarea transporturilor în regim bilateral între Republica Moldova și Republica Belarus

Liberalizarea transporturilor în regim bilateral între Republica Moldova și Republica Belarus

16 Mai 2019 - 

Liberalizarea transporturilor în regim bilateral, tranzit și în/din țări terțe va permite sporirea competitivității operatorilor de transport rutier la nivel regional, precum și va permite reducerea poverii administrative, inclusiv reducerea costurilor operaționale, fapt ce va simplifica operațiunile de transport, menționează ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

 

În acest sens a fost semnat un Protocol cu privire la modificarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Belarus cu privire la traficul auto internațional din 9 aprilie 1994.

Documentul presupune dinamizarea și eficientizarea relațiilor de colaborare moldo-belaruse în domeniul transportului rutier. Conform prevederilor acestuia, transporturile neregulate de persoane și mărfuri în regim bilateral, tranzit, precum și în/din țări terță se vor efectua fără autorizații de transport, ceea ce va dezvolta transportul rutier, schimbul de mărfuri și va facilita călătoriile persoanelor ambelor state.

În acest context, Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucataru, a întreprins o vizită de lucru la Minsk, unde a avut o întrevedere cu Alexei Liakhnovici, Vice-ministrul Transporturilor și Comunicațiilor în cadrul căreia cei doi au semnat Protocolul privind modificarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Belarus cu privire la traficul auto internațional.

Lasă un comentariu