Evenimentul zilei

Lun09162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie E-factura va deveni obligatorie la livrarea bunurilor sau serviciilor începînd cu 1 iulie 2019

E-factura va deveni obligatorie la livrarea bunurilor sau serviciilor începînd cu 1 iulie 2019

05 Iunie 2019 - 

Astfel, la efectuarea livrărilor impozabile cu TVA în cadrul achiziţiilor publice pe teritoriul ţării, subiecții impozabili sînt obligați să prezinte cumpărătorului (beneficiarului) pentru livrarea respectivă factura fiscală electronică (e-factura).

Prevederile în cauză nu se aplică pentru livrările de energie electrică, de energie termică, de gaz natural, pentru serviciile de comunicaţii electronice şi serviciile comunale, precizează Fiscul. Entitățile înregistrate ca plătitori a TVA vor avea obligația de emitere a facturii fiscale în format electronic în cazul în care bunurile/serviciile livrate reprezintă obiecte impozabile cu TVA; bunurile/serviciile sînt livrate de către entitățile ce dețin statut de plătitor a taxei pe valoarea adăugată.
De asemenea, livrarea bunurilor/serviciilor are loc în cadrul achizițiilor publice, cadrul legal al cărora este prevăzut prin Legea nr.131/2015 privind achizițiile publice și Regulamentul achiziţiilor publice de valoare mică, aprobat de guvern.
E-factura va deveni obligatorie la livrarea bunurilor sau serviciilor începînd cu 1 iulie 2019, indiferent de faptul în ce perioadă a fost încheiat contractul de achiziții publice, menționează SFS.
Furnizorul poate elibera factura fiscală electronică alegînd ciclul de viaţă scurt sau lung al acesteia. Ciclul de viaţă lung presupune că factura fiscală electronică va dobîndi statutul de „finisată” după semnarea acesteia cu semnătură digitală de către Cumpărător, iar ciclul de viaţă scurt presupune că factura fiscală electronică va avea statutul de „finisată” după semnarea acesteia cu cea de a doua semnătură a Furnizorului.
Lasă un comentariu