Evenimentul zilei

Joi10172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Asistența macrofinanciară a Uniunii Europene pentru Republica Moldova ar putea fi deblocată în toamna anului 2019

Asistența macrofinanciară a Uniunii Europene pentru Republica Moldova ar putea fi deblocată în toamna anului 2019

19 Iunie 2019 - 

Declarația aparține comisarului european pentru politici de vecinătate, Johannes Hahn.

Pentru aceasta Republica Moldova trebuie să îndeplinească condițiile impuse anul trecut de partenerii europeni.
„Știți că i-am înmânat domnului Pavel Filip încă în luna septembrie a anului trecut o listă cu anumite condiționalități pe care Republica Moldova trebuie să le îndeplinească. Așteptăm ca aceste condiții să fie realizate. Am convingerea că noul Guvern va îndeplini aceste cerințe”, a spus comisarul Hahn, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Guvern, după întrevederea cu prim-ministra Maia Sandu.
Amintim că recent și Peter Michalko a menționat că Uniunea Europeană este gata să redeschidă discuțiile cu privire la asistența macrofinanciară.
Menționăm că în trecut Comisia Europeană a precizat că debursarea banilor depinde de mai mulți factori. Este vorba de realizarea cu succes a unor măsuri economice și punerea în aplicare a condițiilor politice: respectarea mecanismelor democratice, respectarea statului de drept și respectarea drepturilor omului.

Lasă un comentariu