Evenimentul zilei

Sam12072019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Daniel Ioniță:Lucrările pentru construcția gazoductului Ungheni-Chișinău, pe toate cele șapte tronsoane, au început

Daniel Ioniță:Lucrările pentru construcția gazoductului Ungheni-Chișinău, pe toate cele șapte tronsoane, au început

15 Iulie 2019 - 

Despre aceasta a anunțat ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, pe o rețea de socializare, citat de IPN. Astfel, au loc lucrări de împrăștiere si nivelare a primului strat de piatră, decopertare a solului fertil, lucrări de terasare sub fundații și ziduri de sprijin etc.

Contractele de achiziție de lucrări aferente realizării gazoductului Ungheni-Chișinău, pentru cele șapte loturi ale investiției, au fost semnate de Transgaz în luna aprilie a acestui an. Proiectul Ungheni – Chișinău presupune construirea unei conducte de transport gaze naturale în lungime de 120 km, trei stații de predare a gazelor naturale, două în Chișinău și una în Ungheni, și dotarea centrului de dispecerizare și dirijare de la Ghidighici. Rețeaua de transport gaze naturale pe ruta Ungheni - Chișinău reprezintă cea de-a doua etapa a proiectului de interconectare Iași - Ungheni - Chișinău.

Lasă un comentariu