Evenimentul zilei

Ma12102019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Republica Moldova şi România vor putea stabili parteneriate în cadrul campaniei DAR

Republica Moldova şi România vor putea stabili parteneriate în cadrul campaniei DAR

19 Iulie 2019 - 

Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni (AOAMP) în colaborare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din Republica Moldova și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România, organizează Campania Națională DAR.

– Dialog Agricol Regional, în cadrul proiectului „Parteneriat pentru dezvoltarea durabilă a mediului rural din România și Republica Moldova”.
Menționăm că, Agrobiznes este Partener Media al campaniei și va oferi suport informațional pe toată durata desfășurării acesteia.
Potrivit organizatorilor, în perioada 23 iulie – 9 august 2019, în cadrul a 11 activități regionale, vor fi abordate provocările și oportunitățile sectorului agroalimentar din Republica Moldova, cu prezentarea experienței și expertizei României în dezvoltarea sectorului și mediului antreprenorial agricol.
Activitățile planificate au drept scop facilitarea transferului de know how și creare de conexiuni pentru parteneriate publice private, precum și în rândul antreprenorilor agricoli, din cele două state vecine, pentru valorificarea oportunităților de investiții în agricultură.
„Problemele sectorului agroalimentar și antreprenorilor agricoli din Republica Moldova sunt numeroase și încă rămân nesoluționate. Realitățile sectoriale agroalimentare necesită a fi abordate regional, împreună cu toți reprezentanții și responsabilii mediului agroalimentar. Antreprenorii agricoli trebuie să devină prioritatea numărul unu în implementarea acțiunilor și politicilor de dezvoltare. Iar identificarea soluțiilor pentru barierele care împiedică creșterea antreprenoriatului agroalimentar trebuie realizată doar împreună și în comunicare directă cu fermierii cu producătorii agricoli. Invităm la dialog public – privat – asociativ pe toți cei care dau prioritate dezvoltării agriculturii și produsului agroalimentar autohton al Republicii Moldova. DAR – Dialog Agricol Regional este despre și pentru agricultura, agricultorul și produsul agroalimentar din Republica Moldova”, spune Alexei Repede, Președintele AOAMP.
Evenimentul de lansare a campaniei DAR va avea loc în data de 23 iulie, la Cahul, în incinta Consiliului raional. Alte două întruniri vor fi desfășurate în data de 24 iulie  – la Consiliul raional Cimișlia, şi pe 25 iulie  – la  Consiliul raional Căușeni.
Campania va fi lansată în sudul ţării, la cele trei sesiuni fiind aşteptaţi antreprenori agricoli, primari și persoanele interesate din raioanele Cahul, Vulcănești, Cantemir, Taraclia, Leova, Cimișlia, Basarabeasca, Ștefan Vodă, Căușeni. Ulterior, până la 9 august, Campania va ajunge şi în celelalte regiuni ale Republicii Moldova.

Lasă un comentariu