Evenimentul zilei

Vi12132019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie ATENȚIE, AGENȚI ECONOMICI! Parlamentul A DECIS că, factura fiscală în format electronic va fi obligatorie din 1 iulie 2020 / VIDEO

ATENȚIE, AGENȚI ECONOMICI! Parlamentul A DECIS că, factura fiscală în format electronic va fi obligatorie din 1 iulie 2020 / VIDEO Recomandat

19 Iulie 2019 - 

Factura fiscală în format electronic, emisă de către agenții economici în cadrul operațiunilor de achiziții publice, va fi obligatorie din 1 iulie 2020. Parlamentul a aprobat în lectura a doua, în ședința plenară de astăzi, modificarea termenului de punere în aplicare a normei respective, substituind data de 1 iulie 2019 cu 1 iulie 2020.

Media

Motivele amânării cu un an a implementării modificărilor legislative sunt de natură tehnică și financiară din partea agenților economici. Potrivit autorului proiectului, Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Igor Munteanu, urmează a fi achiziționate sisteme interne de facturare, care ar delimita beneficiarii cu livrări impozabile în cadrul achizițiilor publice.

Autorul mai constată că nemodificarea termenului ar putea contribui la încetinirea procesului de livrare a producției ușor alterabile în grădinițe, școli și spitale, deoarece ar dura eliberarea facturilor fiscale din sistemele contabile. De asemenea, implementarea facturii electronice în domeniul respectiv necesită aplicarea semnăturii electronice, capacități sporite de stocare, procesare rapidă a datelor, fapt ce implică dezvoltări adiționale de sistem și resurse umane calificate.

 

Lasă un comentariu